4o Infocom Security

Rethink Security Strategy

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι η ασφάλεια πληροφοριών σήμερα δεν είναι μια προαιρετική επιλογή. Αποτελεί μια κρίσιμη επιχειρηματική λειτουργία, άμεσα συνυφασμένη με την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Το περιβάλλον όμως στο ΙΤ έχει αλλάξει. Οι υποδομές πληροφορικής έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι αυξάνονται συνεχώς σε μεγάλο βαθμό. Η απαίτηση λοιπόν για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για την ασφάλεια πληροφοριών, είναι πλέον επιτακτική.

Το 4ο Συνέδριο Infocom Security φιλοδοξεί να αναδείξει τα επιμέρους βήματα που συνιστούν την αλλαγή της στρατηγικής στην ασφάλεια πληροφοριών στο νέο IT περιβάλλον, διερευνώντας πως οι τεχνολογικοί αλλά και ανθρώπινοι πόροι θα αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση εντοπισμού και διαχείρισης των κινδύνων.

 Ενότητα 1η

Οι Επαγγελματίες ΙΤ μπροστά στο Νέο Περιβάλλον 

Τα στελέχη των τμημάτων ΙΤ που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των υποδομών έχουν κομβικό ρόλο στο να μπορέσει ο οργανισμός να αφομοιώσει ομαλά τι αλλαγές που επιφέρει το Cloud, το Mobility, το ΒΥΟD τα Big Data και οι άλλες τάσεις.

Πόσο σοβαρά όμως λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος της ασφάλειας στην αφομοίωση αυτών των τάσεων;

Στην 1η ενότητα του συνεδρίου θα δούμε τα βήματα και τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι οργανισμοί με την καθοδήγηση των επαγγελματιών IT, προκειμένου ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής να ωφελήσει την παραγωγικότητα και λειτουργικότητα, δίνοντας παράλληλα στην ασφάλεια την θέση που της αξίζει.

 Ενότητα 2η

Ευφυείς Λύσεις για την Προστασία των Πληροφοριών

Οι παραδοσιακές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων και εφαρμογών δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικές. Οι τρωτότητες που επιφέρει ο μετασχηματισμός του IT με επίκεντρο το cloud και το mobility, τα κακόβουλα λογισμικά και οι στοχευμένες επιθέσεις από τους hackers, απαιτούν την αξιοποίηση λύσεων που θα είναι ένα βήμα μπροστά, θα αποδίδουν σε πραγματικό χρόνο, θα προσαρμόζονται άμεσα στις μελλοντικές ανάγκες, θα καλύπτουν πληθώρα αναγκών και θα είναι λειτουργικές για τους χρήστες. Διαθέσιμές λύσεις που θα θωρακίσουν τον οργανισμό και θα πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις θα παρουσιαστούν στην 2η ενότητα του συνεδρίου.

 Ενότητα 3η

Αποτελεσματικά Μοντέλα Αξιολόγησης της Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνων

Η διαχείριση των κινδύνων στο νέο περιβάλλον είναι βασικός πυλώνας του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής ασφαλείας και θα αποτελέσει το πυρήνα της 3ης ενότητας. Έννοιες όπως το governance, risk and compliance, τα κανονιστικά πλαίσια και πρότυπα, το auditing καθώς και λύσεις και υπηρεσίες σχετικά με: PCI, SIEM, PKI, Vulnerability Assessment και Identity Management, είναι βασικά συστατικά ενός αποτελεσματικού μοντέλου με σκοπό την εξασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου ασφάλειας.

  Ενότητα 

Hackers & Απειλές – Τεχνικές εντοπισμού και αποτροπής

Κλείνοντας το συνέδριο, στην τέταρτη ενότητα θα δούμε πρακτικά πως εξελίσσεται αυτή η ιδιότυπη μάχη μεταξύ των Hackers και των ανθρώπων της ασφάλειας σήμερα.

Οι κυβερνο-απατεώνες και όσοι γενικά επιτίθενται στα δίκτυα σήμερα με κίνητρο οικονομικά οφέλη ή στα πλαίσια κάποιου ακτιβισμού, είναι πάρα πολύ οργανωμένοι, συνεργάζονται μεταξύ τους για την ανταλλαγή κακόβουλων προγραμμάτων, διαθέτουν εξελιγμένα εργαλεία και στοχεύουν παντού με επιμονή και προσήλωση στον εκάστοτε στόχο. Οι στοχευμένες επιθέσεις, αποτελούν σημαντική απειλή για κάθε οργανισμό που πρέπει να αναπτύξει μηχανισμούς που θα μπορούν να εντοπίζουν έγκαιρα την κάθε απειλή και θα επιτυγχάνουν να αποκρούουν τις επιθέσεις.